zaterdag 23 februari 2008

South Australia, part 1

We hebben gisteren de staat Victoria verlaten en zijn aangekomen in de staat South Australia. En daar is het een half uur vroeger dan in Victoria. Wat daar nu precies achter zit is ons niet geheel duidelijk. Oké, we trekken naar het oosten, maar niet in die mate dat het hier significant langer licht of langer donker is dan in Melbourne. En als het dan toch al gerechtvaardigd lijkt de klok aan te passen, ligt een heel uur meer voor de hand. Maar 30 minuten? En dan doen beide staten ook nog aan zomertijd/wintertijd, maar niet op het zelfde moment, dus is het hier ook wel eens een half uur later (of zo).

We verbleven in de Chardonnay Lodge, midden in The Coonawarra Wine Region. Alles staat hier in het teken van wijn. Onze lodge is ook onderdeel van een der (plaatselijk) gerenommeerde wijnhuizen. Wijnen proeven is dan ook het enige dat hier in de wijde omtrek is te doen. En daar waren wij snel mee klaar, want onze kennis houdt op bij het onderscheid tussen rood & wit, en, vooruit, zoet & zuur. Dus om dan onder de strenge blik van een sommelier-achtig type te nippen aan A of B, in de hoop dat je een doosje meeneemt, nou nee. Gelukkig biedt de tuin voldoende afleiding voor een middag geheel niets doen.

Vandaag zijn we na (weer) een lange rit aangekomen in Goolwa, een kustplaats in de buurt van Adelaide. Onderweg nog steeds héél véél wijn, af & toe afgewisseld met schutschapen (schapen die de zelfde kleur hebben als het gras waarin ze vertoeven). Goolwa is plaatselijk beroemd omdat de Mighty Murray River hier de zee bereikt. Zo Mighty is die River nu ook weer niet, want men heeft een dam moeten bouwen om te zorgen dat de zee niet steeds verder landinwaarts oprukt. Het niveauverschil is al opgelopen tot enkele meters (zodat er van zwemmen niet veel meer komt zoals je op de foto kunt zien). Het is wel mooi wandelgebied, dat wel wat aan de Waddeneilanden doet denken, behalve dan dat hier 4 Wheel Drives op het strand zijn toegestaan, zodat je nog een beetje moet uitkijken ook. Woeste zee, brede stranden, en hoge duinen waarin de creme van Adelaide haar strandhuizen heeft gebouwd. In de drooggevallen bedding van de Murray River hebben we veel vogels gespot, maar ja, geen gids bij ons, dus welke het waren?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Loes & Ronald,
mooie foto's prachtig. Leuk om jullie reis zo te volgen. Het ziet er geweldig uit allemaal. Alles hier goed in Nederland.
veel groetjes

Anoniem zei

willem, louise mila en vince dus