maandag 25 februari 2008

Outback, part 1

Omdat we vandaag maar een kort stukje hoefden af te leggen, hebben we de ochtend gebruikt om nog wat musea in Adelaide te bezoeken. Voelt wel wat vreemd aan om aan de andere kant van de wereld naar een Rodin of een Appel te kijken. Gelukkig hadden ze ook werk van 'beroemde' Australische kunstenaars en het grootste Aboriginal Dreamtime Schilderwerk ter wereld: meer stippen dan je ooit zou wensen.

In de loop van de middag onze 4 Wheel Drive opgehaald. Eerst uitgebreid college over Hi & Lo gearing, dubbele benzinetanks en dergelijke. Voor ons geheel nieuw: je moet een knop op de as van de voorwielen verstellen als je wilt overschakelen van 2 Wheel Drive naar 4 Wheel Drive of andersom. Was meteen mijn (nog niet gestelde) vraag beantwoord of je al rijdende kunt omschakelen. En daarna al hortend & stotend (want niet meer gewend aan schakelen) op weg naar de Barossa Valley. Dus meteen vuurdoop op de (wat) drukke(re) wegen rondom Adelaide. Eerste bevindingen: van z'n 2 naar z'n 5 is geen goed idee, en van z'n 2 naar z'n 1 (als je net aan het optrekken bent) ook niet. Het voelt alsof je in een tank rijdt en eigenlijk is dat ook zo. Verder alles onder controle.

We zijn inmiddels aangekomen in het verblijf waar de discrepantie tussen naamgeving & realiteit vrij ernstige vormen heeft aangenomen. Volgens onze reispapieren verdiende het de voorkeur om The Barossa Valley Weintal Resort minstens één dag van te voren te bellen over 'dinner arrangements'. Wij verwachtten dan ook een lieve oude dame met klassiek Engelse Bed & Breakfast, die desgewenst ook nog s'avonds voor je kookt. De realiteit bestaat echter uit een reeks blokhut-achtige constructies (toegegeven, wel redelijk comfortabel) naast een hoofdgebouw waar je ook kunt pokeren danwel sterke drank kunt inslaan (in beide betekenissen van het woord). In de omgeving wederom veel beroemde wijnhuizen maar dat hebben we nou wel gehad. Morgen onze eerste lange rit naar (en een beetje door) The Outback, te weten The Flinders Range.

Op de foto The Art Gallery of South Australia, home to Rodin & Appel & more.

1 opmerking:

Lammert Bos zei

Hi Ronald en Loes,

we zijn weer terug uit Barcelona.....tjonge...wat een fraaie stad. En we kwamen aan ons trekken qua Gaudi. Jullie verhalen over Australië gaan hier ook in als koek. En we kijken elke keer weer uit naar de volgende. Alhoewel het misschien nu even kan duren, want idd...het is maar afwachten of jullie online kunnen komen. Enfin, jullie hebben plezier, en daar gaat het om.

Groet en knuffel van ons