vrijdag 3 mei 2019

Mallorca, part 3

Alcudia is een mooi en oud stadje met middeleeuwse stadsmuren (tegen de piraten) en Romeinse overblijfselen. Het bestaat uit één straat waar zich alle touristen en café's bevinden en een heleboel slaperige straatjes er om heen, Leuke plek.

Verderop, op een afgelegen schiereiland dat alleen bereikbaar is via weggetjes waarop je geen tegenliggers kunt gebruiken, bevindt zich het Museu Sa Bassa Blanca, een prive museum in en om een oud landhuis, met een tuin vol kunst (nou ja, soort van). Prachtig aangelegd, en een heel prettig sfeertje. Op de terugweg waren er wél tegenliggers, dus dat werd kruipend millimeterwerk met ingeklapte spiegels en klamme handjes. Ging allemaal nét goed.

Vandaag hebben we een rondje gelopen rondom Cuber Lake, een stuwmeer hoog in de bergen. Prachtige omgeving, maar het koste wel enige moeite en tijd om er te komen. Dachten wij eerder al dat we veel wielrenners hadden gezien, dat was nog niets vergeleken met de honderden en honderden die deze bergroute aan het beklimmen waren. Met 10 a 15 kilometer per uur. Op een smalle bochtige weg die elke inhaalactie tot een probleem maakt. Op de terugweg het zelfde, maar de afdaling ging natuurlijk wel een stuk sneller (sterker nog, nu werden de automobilisten soms ingehaald door de fietsers). Al met al lang onderweg geweest vandaag. En met regen in de avond. Hopelijk morgen weer beter.

Bij de foto's:
- boven: de straatjes van Alcudia
- onder, links: een octopus kijkt uit over de beeldentuin van Sa Bassa Blanca
- onder, midden: molen (en restaurant) in Sineu
- onder, rechts: Cuber Lake

Geen opmerkingen: