zaterdag 23 februari 2019

Zuid Afrika, part 6

We zitten in de Cederbergen, en het is hier heel wat heter dan in Cape Town en omgeving. Vanaf ons terras hebben we de mooiste vergezichten op het lege en ruige landschap om ons heen, vooral in de ochtend en de avond.

Deze ochtend hebben we doorgebracht in Lambert's Bay, een kustplaats op zo'n 60 kilometer afstand (maar dat is hier in een half uurtje te doen, aangezien je op de tweebaanswegen 120 k/u mag rijden).

Lambert's Bay is de thuisbasis van duizenden jan-van-genten (de zuid-afrikaanse variant, die iets kleiner is dan de 'reguliere variant'). Dat zie, hoor, en ruik je al van verre. En van dichtbij is het helemaal een bijzondere, en oorverdovende, ervaring. Erg leuk.

Verder hebben we de middag doorgebracht in de lodge, en vandaar uit heb ik ook nog een stuk gemountainbiked: zwaar maar de moeite waard.

Morgen maken we nog een lange route langs de kust (Elandsbaay, Velddrif, Paternoster, Blouberg) en van daar door naar het vliegveld, dus een volgende post zal er wel niet meer van komen. Het was weer fantastisch.

Bij de foto's:
- linksboven: kokerbomen bij de Cederbergen Ridge Lodge
- rechtsboven: de Cederbergen
- middenlinks: de Cederbergen
- middenrechts: enkele jan-van genten
- onder: héél véél jan-van-genten

Geen opmerkingen: