zaterdag 16 februari 2019

Zuid Afrika, part 2

We verblijven in Camps Bay, een buitenwijk van Cape Town, met naar men zegt een van de mooiste stranden ter wereld. Vooral om te kijken of te lummelen dan, want het water is hier steenkoud. Op Victoria Road is het altijd druk met mensen die indruk willen maken met hun auto of hun uiterlijk (of beide). Ook al behoren we in beide categorieën wellicht niet (meer) tot de top, het is hier wel prettig flaneren, en bovendien een ruime keus aan restaurants.

Het verblijf, de 'Camps Bay Retreat', is heerlijk. Een fantastisch hoofdgebouw uit het begin van de 19e eeuw, met een mooie en ruime tuin rondom, overal zicht op zee, Lion's Head én de Tafelberg, en twee 'glens', zeg maar ravijntjes, met hun eigen hangbruggen. Alcohol of niet, wij komen altijd teut aan bij onze kamer, na zo'n zwabberende brug.

In de ochtend hebben we 'The Old Biscuit Mill' bezocht, een leuke markt in een verlopen (maar opkomende) buitenwijk (genoemd woodstock) van Cape Town, op een oud industrieterrein met gezellig verbouwde pakhuizen vol trendy boetieks en serieuze koffiezaken. Erg leuk (en niet al te veel gekocht).
 
Bij de foto's:
- links boven: Camps Bay Retreat, met links het oude hoofdgebouw, rechts onze hangbrug en daartussen zicht op Lion's Head.
- rechts boven: ons verblijf in Camps Bay Retreat, met de tafelberg op de achtergrond.
- links onder: The Old Biscuit Mill
- rechts onder: Jezus moet werken voor de kost in de Old Biscuit Mill, en het presenteren van de koopwaar valt hem zwaar... 

Geen opmerkingen: