dinsdag 20 november 2018

Verenigde Arabische Emiraten, part 1, Sharjah

Ons eerste dagje VAE zit er op, in Sharjah. Vanochtend, na een korte nacht (late vlucht) en een goed ontbijt, lopend naar het Sharjah Museum of Islamic Civilization (nee, dat is hier niet met elkaar in tegenspraak), gevestigd in een voormalige souk (markt), en geheel ter onzer beschikking, want er was verder nauwelijks volk. Dat volk zit allemaal rondom het zwembad en de zee bij ons hotel. In het museum veel foto's van Mekka, veel tapijten, enzovoorts, maar wel in een mooi gebouw.

We konden niet al te ver afdwalen want om 13.00 uur zou de huurauto worden bezorgd. Best wel comfortabel natuurlijk, maar de administratieve rompslomp wordt er echt niet minder door (sterker nog, er moesten allerlei zaken zoals creditcard nummers worden doorgebeld naar de thuisbasis, zodat men daar aanvullende tijdrovende checks kon doen). Maar na een minuut of 40 hadden we haar dan toch, onze Chevrolet.

Dus later in de middag, met de auto, naar de Al Majaz Waterfont, een park gelegen aan de Khalid Lagoon (die omzoomd wordt door hoge wolkenkrabbers), met leuke paadjes en restaurantjes, en op loopafstand van Al Qasba, een kanaaltje en naar verluidt het gezelligste deel van Sharjah, ook al vonden wij dat wel meevallen, wat misschien mede kwam omdat het beloofde reuzerad naar een ander deel van de stad is verplaatst om plaats te maken voor (nog) een torenflat.

Heerlijk 'Libanees' gedineerd aan de lagune, en in de schemering terug via Al Jazeera Park naar ons hotel aan de kust. Zo rustig als het overdag is, zo druk is de boulevard in de avond, als iedereen van de aangename temperatuur wil genieten. Lekkere eerste dag.

Bij de foto's:
- links: het kanaal bij Al Qasba, met torenflats links, rechts, voor & achter
- rechtsboven: Radisson Blue Hotel en Al Maghfirah moskee, langs de Corniche
- rechtsonder: in het Sharjah Museum of Islamic Civilization is men heel zuinig op de stoelen.

Geen opmerkingen: