zondag 20 april 2014

Namibie, dag 2 (Stampriet)

We zijn in de vroege ochtend uit Windhoek vertrokken, op weg naar het Zuiden. Onderweg is de natuur nog verrassend groen (voor een woestijn-land), maar veel verkeer of dorpjes kom je niet tegen (wellicht helpt het dat het zondag is). Na een kilometer of 90 kwamen we langs Rehoboth, waarvan de gids vermeld 'the town has very little to recommend it, and there are no restaurants worth mentioning'. We waren er dan ook al (ruim) voorbij voor we er uit waren of we hier even wilden stoppen of niet. Goed, dat was het grootste dorp onze route vandaag. Wellicht is het beter om later even om te rijden over Marienthal, waar voor de koffie in ieder geval nog een Wimpy beschikbaar is.

Een andere highlight iets verderop is de steenbokskeerkring. Voor ons allebei de eerste keer dat we die (te land) passeren. Gelukkig was er nog iemand anders ter plaatse die ons portret kon maken met het Capricorn-bord (dat verder natuurlijk net zo goed op een willekeurige andere plek op aarde zou kunnen staan, maar het gaat om het idee).

Inmiddels zijn we nog weer 100 kilometer zuidelijker (en 50 kn oostelijker) aangeland in de Kalahari Farmhouse in Stampriet, aan de rand van de Kalahari woestijn. De Farmhouse heeft vee, verbouwt gewassen, doet aan kaas maken en we zien ook een wijngaard. Het gedeelte voor de gasten heeft echter een heerlijk groene, zelfs tropische aandoende tuin met klaterende watertjes, maar ook centimeters dikke insecten waarvan we de naam niet weten. De vrijstaande huisjes die achter elkaar in een rij de tuin omsluiten, zijn voor de gasten. Een mooie omgeving om te wandelen en lummelen. Morgen gaan we (onder begeleiding) de woestijn in.

Bij de foto's:
- links boven: bij de steenbokskeerkring
- rechtsboven: de Kalahari Farmhouse
- links midden: wandelen bij Stampriet
- rechts midden: men houdt hier vreemde verkiezingen: 'de boerderijnaam van het jaar', met als kandidaten Kameelrus, Dankbaar, Wegdraai, etc.
- onder: ook wandelen bij Stampriet

Geen opmerkingen: