zondag 24 augustus 2008

Op de grens van Normandië & Bretagne

Vanochtend vrij vroeg uit Le Havre vertrokken, met regenachtig weer. Al snel kruisten we de Seine, die hier, zo vlak bij zee, behoorlijk breed is geworden, via een nogal spectaculaire nieuwe brug (dat mag ook wel voor 5 euro tol enkele reis). En pal aan de overkant ligt dan Honfleur (foto), een vissershaven met een prachtig historisch centrum, al maakt het vele leisteen wel een treurige indruk in de regen. Tijd voor de eerste koffie.

We hebben een hotel gevonden in de buurt van Avranches, op een steenworp afstand van le Mont Saint Michel, die we morgen willen bezoeken. Alles is hier nogal pastellerig, en de kamers hebben geen nummers maar planten-namen (wij verblijven in 'iris', maar moeten morgen mogelijk verkassen naar een andere plant/kamer). Maar wel overal draadloos internet (zoals je ziet).

We hebben de middag besteedt aan een bezoek aan Fougéres (foto, hier in de buurt), met, naar men daar zelf zegt, het grootste intacte middeleeuwse fort van Europa. Welnu, het is zeker groot. Wij vluchtten van toren naar toren, om vanonder een afdakje foto's te kunnen maken, want de miezer bleef komen vandaag. Als je goed kijkt zie je links op de foto een tourgroep onder een dak van paraplu's. Gelukkig geeft de internationale buienradar aan dat het de komende dagen droog blijft in Bretagne.

Geen opmerkingen: