woensdag 27 augustus 2008

Bretagne, part II


Om half vijf kwam het verlossende telefoontje van de ANWB: auto klaar. Maar wel in een garage in Pleugueneuc, zo'n 40 kilometer verwijderd van ons hotel. Dus eerst nog een taxi regelen die er voor kon zorgen dat we vóór zessen ter plaatse waren. Dat is gelukt: 17.46 uur.

In de ochtend zijn we met de bus naar Saint Malo gegaan, een mooie middeleeuwse stad aan zee hier in de buurt. Het is omgeven met allerlei eilandjes / schiereilandjes (afhankelijk van het getij), waarop ook weer mooie forten staan (foto). Het schijnt dat er regelmatig toeristen verrast worden door de vloed, zodat ze een paar uur vast zitten totdat de zee weer is gezakt. Overigens zie je, als je goed kijkt, dat er toch wel veel verloren is gegaan in W.O.II, maar het is mooi gerestaureerd.

In de middag wat om het huis gelummeld en in de omgeving gewandeld, in afwachting van het verlossende telefoontje (wat dus inderaad kwam).

En zojuist (na wederom een mosselmaaltijd in de haven) nog een korte wandeling gemaakt op de Pointe de Grouin, een mooie ruige klif om de hoek van Cancale. Het leek er sterk op dat we een zeehond hoorden, maar we hebben hem niet weten te spotten.

Morgen terug naar huis.

Geen opmerkingen: