vrijdag 21 maart 2008

Queensland, part 11

Mogelijk onze laatste post, mogelijk doen we in Singapore nog wat.
De auto, een van de drie waarmee we de afgelopen 7 weken totaal ruim 8 duizend kilometer hebben afgelegd, gaan we morgen inleveren.
Van de Australian Zoo naar Brisbane vrijwel één grote file op de andere weghelft. Het lijkt wel of iedereen aan een lang vrij (paas)week-einde begint en de stad verlaat (op weg naar al die mooie plaatsen die wij net achter ons hebben liggen). Onze verwachting dat de stad dan wel uitgestorven zou zijn bleek echter niet juist: de ‘andere iedereen’ zit langs de oevers van de Brisbane River te genieten van een smoothie of burger, in het gras of op het stadsstrand.De rivier meandert mooi door de stad, en als je de skyline bekijkt is het eigenlijk moeilijk voor te stellen dat Adelaide (met één torenflat & geen verkeer) een grotere stad is dan Brisbane (met tientallen torenflats & veel verkeer). Hoe dan ook, dit zullen onze laatste momenten in Australie zijn. En wat we het meest zullen onthouden: veel ruimte & enorme afstanden, indrukwekkende natuur, veel ‘mates’ & ‘no worries’.

1 opmerking:

Lammert zei

Boehoe......(zo huilt een smurfin) wat jammer dat dit jullie laatste momenten zijn in Australië, Wij hebben erg genoten van de mooie momenten, foto's en de verhalen. Zo waren wij er ook een beetje bij. Hoeveel foto's hebben jullie eigenlijk wel niet gemaakt (naast de geposte foto's natuurlijk)?

Genoeg denk ik om er eens even goed voor te gaan zitten en na te genieten. Wij zijn ook zeer benieuwd.

Liefs en een dikke knuffel van ons tweetjes.