donderdag 6 maart 2008

Outback, part 10

Aangekomen in Alice Springs en onze 4 Wheel Drive ingeleverd. Hoewel niet zo héél veel soeps is Alice Springs wel de grootste stad in de verre verre omtrek. En het moet gezegd, ze hebben zelfs een Indiaas restaurant (was prima). De stad vindt zichzelf om twee redenen beroemd: de Todd River Boat Race en de Flying Doctors. De Todd River, die door het centrum loopt, staat eigenlijk altijd droog. Zodoende is een traditie ontstaan, die tientallen jaren terug gaat, van een jaarlijkse bootrace waarbij de bodem uit de boten is verwijderd, zodat de 'inzittenden' op Fred-Flinstoniaanse wijze hun boot kunnen voortbewegen. Jammer genoeg vindt de race niet plaats in de periode dat wij er zijn. En er zijn drie gelegenheden bekend van jaren waarin de rivier wél enig water beavtte, waardoor de race dus niet kon doorgaan.
De Flying Doctors zijn hier in 1928 opgericht en hebben er nog steeds hun hoofdkwartier. Op de foto bekijkt Ronald, zo geinteresseerd als hem mogelijk is, de geschiedenis van de verschillende vliegtuigtypen die de Doctors door de jaren heen hebben gebruikt. Overiens wel prima eten in het Flying Doctors Café, waarmee we toch het goede doel weer een beetje hebben gesteund.

2 opmerkingen:

Lammert Bos zei

Hi samen,

zo te zien heeft het even geduurd eer jullie een WiFi point tegen kwamen :), maar de verhalen zijn er niet minder om. Heerlijk om te lezen en voor jullie heerlijk om te beleven.

Het is ook echt geen gezicht die twee koppies met die vliegennetten om. 't Is om je te bescheuren.

Even een berichtje van het thuisfront: Ik ben ziek geweest (buikgriep), Els hangt er tegen aan en Janny is ook geveld door de griep en is....jaja...je leest het goed, eindelijk naar de dokter geweest.

Wel, dat was het weer en tot de volgende keer.

Take care and have fun
Lammert en Els

Stephan zei

Bij terugkomst zal ik Ronald eens kritsch bevragen over de verschillende types.