vrijdag 15 februari 2008

Victoria, part 2



Na alweer een onvergetelijk ontbijt, met onder andere peren gekookt in saffraanwater met gember, hebben we ons naar Raymond Island gespoed, waar volgens onze hostess van de B&B veel koalas te spotten zouden zijn. We moesten even zoeken, maar na enige tijd vonden we er toch een aantal. Deze werd net wakker, maar dat schijnt eigenlijk altijd het geval te zijn.
Onze eindbestemming van de dag was Philip Island, net onder Melbourne. En wederom een prachtige B&B. En wederom leek het vrijwel uitgestorven. Totdat we in de avond bij de plaatselijke Chinees binnenstapten, waar net een buslading Chinezen was gedropt. We konden in eerste instantie nog net een plaatsje in de 'chauffeurs-afdeling' van het restaurant bemachtigen, maar na enige tijd werden we alsnog naar een betere plaats geescorteerd.
Op Philip Island komt iedereen voor één ding: the Penguin Parade. Elke avond bij zonsondergang komen ze massaal de zee uit, om hun nest op te zoeken voor de nacht. En dat temidden van twee grote betonnen tribunes, waarop zich helaas ook alle Chinezen uit het restaurant bevonden, zodat het een gekakel van jewelste was. Of het daar door kwam weten we niet, maar behoorlijk wat penguins doken enkele malen weer de zee in voor ze de moed konden opbrengen om het strand over te steken. Wel een ontroerend schouwspel, waar we helaas geen foto's van mochten maken.
Intussen ook elektronische toltickets voor Melbourne besteld, want rekeningrijden is hier wel met succes ingevoerd. We sluiten af op onze veranda, met thee & krekels.

3 opmerkingen:

Lammert Bos zei

helemaal ontroerd door de aanblik van de koala. Wat een snoepje!

Ik mag aannemen als jullie straks de binnenlanden gaan verkennen dat het met de Chinezen wel mee zal vallen. We moeten even complimenten geven aan jullie. Want we vinden het heerlijk om de belevenissen te lezen als waren we er zelf bij.

Groetjes van Els en Lammert

P.s.: we gaan morgen uit eten bij Haasje Claes op de NZ Voorburgwal. Justin en Marianne (Els' jongste dochter....je kent haar wel) gaat ook mee.

Knuffie van ons :)

Anoniem zei

Ook lekker met een glas wijn, krekels.

Anoniem zei

Dat is inderdaad waar... Wij hebben ook nooit een Koala gezien die klaarwakker was! Altijd "just out of bed" haar.