maandag 4 februari 2008


Fantastisch uitzicht vanaf Kowloon public pier op Hong Kong Island. Veel flats zijn extra versierd in verband met het aanstaande Chinese nieuwjaar.
Wel behoorlijk fris hier overigens (hoewel dat nu ook wel weer meevalt als je het vergelijkt met de treurige beelden uit de rest van China die CNN volcontinue teisteren, het is hier een graad of twaalf).
Na een lange vlucht met British Airways (inderdaad, worstje als ontbijt) in Hong Kong aangekomen om een uur of vier, na een vermoeiende & haastige overstap op Heathrow (wat is dat toch een vervelend vliegveld). We zijn hier nog niet aan heel veel meer toegekomen dan het op & neer wandelen van Natan Road, Absolute Heaven 4 shopjunkies (maar dat zijn we beide niet). Morgen gaan we in ieder geval Hong Kong Island verkennen, en misschien nog wel een chinees tempeltje hier of daar. Ik zit hier te typen met een mooi uitzicht op de stad vanaf de 22e etage, maar dan tel je hier nog niet echt mee, want er staan aardig wat gebouwen in de buurt die gemakkelijk het dubbele halen. Ondanks jetlag toch maar vroeg naar bed, want van slapen kwam in de jumbo nu ook weer niet zo héél veel terecht (hoewel het wel eens erger is geweest).

1 opmerking:

Johan Nimeto zei

Ik zal regelmatig een blik werpen op jullie blog en genieten van de foto's en de verhalen.
Met weemoed zal ik terugdenken aan onze vakantie van 2003 in Australie. Laat me dus maar meegenieten!!