vrijdag 2 januari 2015

Gran Canaria, deel 3

Op de laatste dag van het oude jaar en de eerste van het nieuwe hebben we twee mooie wandelingen gemaakt.

De eerste, in de wandelgids omschreven als een 'korte, probleemloze tocht langs brede koningspaden', was zo zwaar, met lange klauterpartijen over steile hellingen zonder duidelijk pad, dat we een aantal malen op het punt hebben gestaan om er de brui aan te geven. Schaamte en Eer brachten ons echter toch op de top van de Tauro, met prachtige uitzichten rondom, en een goed gevoel van gedane arbeid.

De tweede, vanaf Casa de la Data, een plaatselijk bekende geitenboerderij in de bergen, was qua hoogteverschil en wegdek goed te doen, maar gisteren was de wind sterk en kil, dus hebben we er een wat korter rondje van gemaakt dan we eerst van plan waren, en nog wat rondgehangen op het populaire picknick-terrein 'om de hoek'.

Vandaag doen we het rustig aan, vooral uitslapen, lummelen en lezen. En een korte trip naar de bergrug pal boven Puerto de Mogan, voor het beste uitzicht over het plaatsje, en de vele dakterassen rondom de haven.

Bij de foto's:
- links boven: boven op de Tauro, waar iemand de moeite heeft genomen om 'land art' aan te leggen
- rechts boven: de smalle straten van Mogan. Hoewel het beeld misschien anders doet vermoeden is de weg naar links de doorgaande weg (in beide richtingen)
- midden: nabij het stuwmeer 'Cueva de las niñas'
- links onder: zicht op de 'Puerto' van 'Puerto de Mogan'.
- rechts onder: dreigende luchten achter de vuurtoren